Лични финанси

Как да избереш мобилно приложение за управление на личните си финанси?

Публикувано на 5 февруари 2015 от Катя Делипавлова

Как да избереш мобилно приложение за управление на личните си финанси?

В ерата на технологичните иновации дори планирането на месечния ти бюджет може да бъде лесно, бързо и организирано чрез приложение на телефона ти.

Има изключително голямо разнообразие от приложения в мобилните магазини на различните операционни системи, които са достъпни за потребителите. Всеки човек планира и организира месечните си разходи и приходи по различен начин, затова е важно да откриеш най-удобното според навиците ти приложение. Ето какво е важно да знаеш за тях:

Основни функции

Всяко приложение предлага опцията да събереш в него информацията за всичките си лични банкови сметки, така че да можеш лесно да проследиш колко харчиш. Това от своя страна ще ти помогне да планираш по-прецизно месечния си си бюджет.

Приложенията дават възможност да си поставиш и различни финансови цели, които да изпълняваш – от погасяването на задължения по кредитни карти, до спестявания за закупуване на кола. Има възможност да си направиш настройка за автоматично известяване по дължими плащания по сметки.

Видове приложения

В своите основни функции приложенията си приличат, но се различават по целите, които искаш да постигнеш.

Ако досега нямаш опит в създаването на семеен бюджет, е по-добре да избереш приложение, което е лесно за работа. То ще ти помогне да си поставиш финансови цели, които да успяваш да следваш, както и да оптимизираш разходите си.

Ако основната ти цел е да управляваш по-лесно задълженията си, тогава се насочи към този тип приложения, в които можеш да обвържеш банковата си сметка с повтарящите се месечни плащания, като ток, вода, кредити и други.

Ако работата ти е свързана с чести пътувания и се налага да следиш едновременно лични сметки и служебни, тогава избери приложение, което ще ти помогне да организираш всички разходи. Подобно приложение може да проследява разходите ти, позволява сканиране (снимане) на касови бележки и въвеждане на информация за банкови и кредитни карти.

Всяко приложение за управление на семейния бюджет е личен избор в зависимост от нуждите и годишните ти финансовите ти цели. Намери най-подходящото за теб в мобилния с ключов думи: budget, money manage и други подобни. Важното е да тестваш приложенията и да разбереш дали са ти полезни, какво харесваш и какво не харесваш в тях. За всяко има подробна информация, която ще ти помогне да се ориентираш при избора на най-доброто за теб.

Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Вярвам, че човек трябва да спазва няколко важни правила, за да се радва на стабилно финансово здраве. Най-важното за мен е да харча разумно и да не се поддавам на емоционални покупки.

Още мои публикации