Лични финанси

Идеи за Св. Валентин с ограничен бюджет

Публикувано на 12 февруари 2015 от Катя Делипавлова

Идеи за Св. Валентин с ограничен бюджет

Замислял ли си се колко ще похарчиш за Св. Валентин? Бързата сметка показва, че разходите за подарък и вечеря могат да бъдат доста голямо перо в месечният ти бюджет.

Ако си предвидил разходите за този, както и за другите празници през годината, в годишния си бюджет, лесно ще се справиш. Но ако разходът не е планиран, ти предлагаме няколко идеи, с които ще засвидетелстваш любовта си към любимия човек, без да натоварваш излишно финансите си.

Направи сам картичка

Прояви творчество и направи своя картичка, която ще изрази най-добре чувствата ти.

Лесен дизайн за картичка: Вземи от книжарница два листа цветен картон. Единият ще използваш за основа на картичката, а другия за декорация. Прегъни го на две и избери хубава обща снимка на двама ви, която да залепиш във вътрешния, десен, разтвор. От втория лист изрежеш фигурки: сърца, цветя и други, и ги залепи на лицето на картичката.

Най-важният момент от картичката е посланието. Опиши къде е направена и защо този момент е бил толкова важен за теб. 

Направи вечеря

Ще оптимизираш празничния бюджет, като вместо да даваш пари за резервация и куверт за вечеря, можеш да напазаруваш и сготвиш необичайна храна, която не ядеш всеки ден у дома. Така ще спестиш част от сумата, която би дал в някой скъп ресторант и ще си гарантираш добро и приятно изкарване с любимия човек.

Персонален и оригинален подарък

Подходи отново творчески и избери за човека до теб нещо лично, което може да използва всеки ден и да му напомня за теб. Такива подаръци са чаша за кафе или чай, ключодържател. Добави към избрания предмет ваша снимка, която да бъде отпечатана върху него.  Така този предмет ще остане завинаги за спомен.

Направи  кутия със спомени

Този подарък ще изисква повече време и работа, но ефектът от него ще е огромен. Намери кутия – може да е дървена, метална или картонена. В нея сложи различни предмети и символи, които напомнят за нещата, които обичате с твоята половинка. Такива предмети могат да са: запазен билет от кино, меню от любимия ви ресторант, магнитче от място, на което сте били заедно.  Този подарък остава завинаги, а в кутията могат да продължат да се добавят предмети и след като го подариш.

Вместо букет

Приятна алтернатива на букета е кошница с лакомства. Не поръчвай готова, а я направи сам. Избери любими  вкусове, шоколади и екзотични плодове. Можеш да украсиш кошницата с няколко стръка зеленина от цветарски магазин.

Най-ценният подарък за любимия човек е времето, което отделяш за него. Той/тя ще оцени това, много повече от набързо купени бонбони от близкия магазин, а ти ще оптимизираш месечния си бюджет.

Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Занимавам се с управление на онлайн съдържание и общности в БНП Париба Лични Финанси, България.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че човек трябва да спазва няколко важни правила, за да се радва на стабилно финансово здраве. Най-важното за мен е да харча разумно и да не се поддавам на емоционални покупки.

Още мои публикации