Лични финанси

3 неочаквани ситуации, в които кредитната карта помага

Публикувано на 26 юни 2017 от Веселина Евтимова

3 неочаквани ситуации, в които кредитната карта помага

Всеки може да попадне в ситуация, в която спешно да се нуждае от пари, а да няма налични. В този случай може да разчиташ на своята кредитна карта.

Предлагаме ти няколко съвета как кредитната карта може да ти помогне в различни неочаквани ситуации и как да я използваш разумно. Така ще се справиш успешно с финансовото предизвикателство и в същото време няма да натовариш бюджета си.

Спонтанна романтична вечеря

На всеки се случва да поиска да изненада половинката си със спонтанна, романтична вечеря. Запазваш маса в  ресторант, купуваш малък подарък и установяваш, че е възможно да не ти стигнат парите в брой. Тогава спокойно можеш да платиш с кредитната си карта. А и това има имиджов ефект, всяка дама или господин изглеждат по-авторитетно, когато подадат пластика, а не започват да броят пари.

Съвет: Добре е да възстановяваш подобен разход в рамките на гратисния период, за да не се трупат лихви, заради романтичния ти изблик. Препоръчително е кредитната ти карта да е с по-голям гратисен период. Например 58 дни, както е при картите на БНП Париба Лични Финанси.

Техниката вкъщи се разваля

Нормално е техниката да се счупи. И ако има уреди, чиято замяна може да бъде отложена, то с други, като лаптопа, телефона или хладилника не е така. В тези ситуации трябва да се реагира бързо. Разбира се, първо провери колко би струвал евентуален ремонт. Ако сумата е много сериозна, помисли дали не е по-добре да си купиш нов, по-модерен уред. Определи си бюджет, разгледай моделите и го поръчай онлайн или го купи от магазина на търговеца. И дори да не си предвиждал подобен разход в месечния си бюджет, кредитната карта ще ти помогне.

Съвет: Провери дали при покупка с кредитна карта не можеш да разсрочиш плащането на равни месечни вноски. С кредитните карти MasterCard от БНП Париба Лични Финанси имаш такава опция.

Внезапно пътуване

Лятото вече е тук и решаваш да организираш дълъг уикенд на приятно място. А защо не в чужбина? И тук картата ти идва на помощ. Повече за това как кредитните карти помагат при пътуване в чужбина, можеш да научиш тук.

Съвет: Добре е да покриеш използваната сума преди следващото си пътешествие или планирана отпуска. Така ще разполагаш с пълния лимит на картата, а и ще можеш да финансираш по-вълнуващо пътуване.

Кредитната карта е много удобен инструмент за справяне с внезапни финансови предизвикателства. А ето и какво е важно да знаеш за първата си карта.

Веселина Евтимова

Здравей, аз съм Веселина Евтимова

Здравей, аз съм Веселина Евтимова

Експерт Клиентско изживяване в ПБ Лични финанси

Как управлявам парите си?

Стремя се да бъда отговорен потребител.  Планирам предварително всичките си разходи и обмислям внимателно решенията си за покупки. Поддържам добра кредитна история, за да мога да финансирам бъдещи проекти или разходи, които не съм успяла да планирам добре.

Още мои публикации